сряда, 26 октомври 2011 г.

"Гносис"(Гнана) - ТАЙНОТО ЗНАНИЕ(ОКУЛТИЗЪМ) на асура-нагите vs. ТРАНСЦЕДЕНТАЛНОТО ЗНАНИЕ(ВЕДА) на сура-девите?

Моше(никът) със серпентината на окултното знание
Моше е първият окултист на тайните конспиративни общества в кали-йуга.


Понятието "Гностицизъм" идва от гръцката дума за Знание "Гноси" γνώση , която произлиза от Хинди- "Гняна"(Jñāna)ज्ञान, а общият термин иде от Ведически Санскрит за ЗНАНИЕТО, КАТО "ВИДЙА", ОТТУК- "ВЕДА". Глаголът "виждам" произлиза същата дума. "Знание" на Дат.- "viden", Нем.-Wissen, "weise"-"мъдър"  Англ.-"wise", а "знаещ" е "witty"("wit") , Lat. "vide"("intelligo")-"виждам". Брахма е най-интелигентното живо същество в материалната вселена, изтъкан само от разум. Почитат го именно гностици и му завиждат -масони.


ДОКТРИНАТА на библейското християнство е построена
(от
Римската империя чрез юдаизма) върху АФРИКАНСКИ КУЛТ КЪМ ЗМИЯТА.

По-надолу ще разберем мотивите им и ще разграничим тези две категории в намеренията си, като и ще разберем, че масоните почитат всъщност нагите и техният "разум" и "знание" за "управляване на матрицата без Богът". Буквата "G" на масонското лого е всъщност "Gnosis",  но има референция към "God" или "Geometry", като, всъщност, понятието за "Бог"  при умствените спекулатни и имперсоналисти е също толкова разтегливо, колкото и дъвката. "Знанието" при масоните е спекулативно, защото тяхната цел е материална и користна. Именно това ги прави невежи слуги на техните господари-йудеите, чиито корени се дърпат от демонични сили!


Демоничните сили са сили от мракът на живи същества, които някога са имали статут на "божествени помощници", но са се опълчили на Богът от завист. От сури-деви са се превърнали в - асури-наги. Т.е. те са злоупотребили и изспекулирали със Знанието(Видйа) и го ползват за користни цел в матрицата без да имат и ползват Знание за Трансцеденталният свят и Богът. Думата "окултен" идва от латинската- "occultus" , което значи 'ТАЕН", "СКРИТ" и касае именно "Знанието". Коренът на occultus" e "oculus"- "око". Виж публикацията "Матрицата Майа".
Окултните сили са "виждащи змийски очи"! Много е  важно да се знае, че те се подчиняват на 1 око и изповядват монизмът и суб-ординацията чрез "законът"(за кармата - зъб за зъб, око за око"!)


El-ит в Санхедрин(Синедрион): Тайна, майна!
Думата "секрет" пак се асоциира със серпентината- "семенна течност" и "отрова".
Така, че причината не е "Знанието", като цяло, а СМИСЪЛЪТ НА ПОЛЗВАНЕТО МУ, така както окото е "прозорец към душата"- ако прозорецът е мръсен-душата е в невежество.

Левитите- първите Илюминати


Често Брахма(Водолея) е бъркан с ИндРа(Стрелецът), тъй като ВЕДА спира до Стрелецът, а "ВЕДА-анта"("Краят на ВЕДА" или "Краят на Знанието") продължава до Риби(Вишну) през Козирог(Шива-Махеш) и Водолей(Брахма). Девизът на Водолей е "Аз знам", а на Стрелец- "Аз виждам". Виж публикацията "Брахма-АРйанскитя Дев".
Персийският "АУ.Ра Мазда" е именно Брахма, който е придал качества на Буддха- аватар на Вишну за кали-йуга( аватарят на Вишну за края на кали-йуга-"Калки" ще има качества на Шива).
"Мазда"  е Персийска дума, която има прото Индо-Ирански корени в "медха"/medhā, което значи "мъдрост", "интелигентност", асоцииращо се с Брахма и Будха. На Хинди е बुद्धिमत्ता  "буддхи-медха".
По-горното уточнение е важно да се знае, тъй като ще проследим миграцията на Дуализмът от Изток на Запад към Европа(а казахме, че Слънчевият култ е "Трансцедентален дуализъм"    (различен от Лунният е духовен и материалистичен монизъм) на маздейците на Ау.Ра, манихейци(Персия-Иран), павликяни(Мала Азия), богомили(България и Македония), албигойци(Франция), катари(Италия), които са ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА ГНОСТИЦИ, НО НЕ-ОКУЛТИСТИ(каквато е официалната римско-християнска църква, копие на абрахамските религии, в частност- оригиналът им-йудаизъмът)! Ще проследим как Гностицизмът се разделя  в Европа на Трансцедентални дуалисти(които запазват източните традиции на ВЕДА) и окултисти-тайни общества, чиито вярвания и структура е базирана на църковното библейско християнство и йудаизмът.

Богомилите са първите в Европа проводници на Източната доктрина на Слънчевият култ на Трансцедентален дуализъм, преди тях са били павликяните в Мала Азия, манихейците и маздейците в Персия.
Богомилите са били "ерес" за аврамическата "християнска" римска църква с библейският Христос, тъй като
доктрината на аврамическите религии е доктрина на нагите, докато богомилите са следвали буддхиско-брахамническа.
Богомилите не са изповядвали окултно змийско, а - трансцедентално-девическо  Знание, т.е. тяхното Знание не е било предназначено за контрол в матрицата, експлоатация на други живи същества,
а  - за освобождаване от матрицата!
Богомилите са наричали окултният едноок циклопцки кръволак яхова(яхве) самиият сатанаил.
(виж предната публ.   )


Доста често, т.нар. "християни"(но те са библейски "християни", наследници на религията на Римската империя, която има изключителни права/"copy right" върху съдържанието на официалната библия и църковно "християнство"!) в желанието си да обясняват йуюдео-масонската конспирация(заговор, Лат. "con spiritus",  буквално-"с паднали духове"), като "анти-християнска", изпадат до нелепо и абсурдно състояние обвинявайки ЗНАНИЕТО(като цяло) като причина за засилване влиянието на злите сили, като по този начин изпадат под тяно влияние- на аврамическите(не-дхармични или не-брахманични) религии  йудаизъм и ислям с основни "свещени писания" - библия и куран, които са религии в гуната на невежество(тамас).


Тайните служби сред белите общества тръгват от Ватикана.
Те научават това от "Булана на Кагана"(хазарския).
Буланът юдеизира Кхагана. Буланът играе роля на ЮДЕЙСКО "покръстване" на тюркския Кхан(кхаган)!  И оттам - е символ на ТАЙНОТО ЮДЕЙСКО ОБЩЕСТВО!
Буланът дава връзка между юдеи, тюрки и араби в лунноста на култа(конспиративността).
За това "новите юдеи"-илюминати са синтезирали лунността на египетския Ях, аккадския Син(Син-ай) през африканското Ел Яху до арабското Алл Аху до тюркския - Тенгри(шумерския Дингир). (виж публ. "Шива, Маха Дева ил от мрака..".)
"Булан" хазарите носят, като термин от "яваните"(турките), според Веданта. И до днес на о-в Ява и разни малайски езици "Булан" значи "Луна".
Bulan was a Khazar king who led the conversion of the Khazars to Judaism . His name means "elk"(Moose)=Mose(s) in Old Turkic . 
In modern Turkish, it means The one who finds (Bul + an). The date of his reign is unknown, as the date of the conversion is hotly disputed, though it is certain that Bulan reigned some time between the mid-8th and the mid-9th centuries. Nor is it settled whether Bulan was the Bek or the Khagan of the Khazars .
Ancient Indian references:
In Sanskrit sources, the usage of the words "Yona", "Yauna", "Yonaka", "Yavana" or "Javana" etc. appears repeatedly, and particularly in relation to the Greek kingdoms which neighbored or sometimes occupied the Punjab region over a period of several centuries from the 4th century BCE to the first century CE, such as the Seleucid Empire, the Greco-Bactrian Kingdom and the Indo-Greek Kingdom.[citation needed] The Yavanas are mentioned in detail in Sangam literature epics such as Paṭṭiṉappālai, describing their brisk trade with the Early Cholas in the Sangam period.Т.нар. ЙУДЕО-МАСОНСКА КОНСПИРАЦИЯ е важна да се знае, тъй като е НЕ-ОФИЦИАЛНА НАЙ-НОВА ИСТОРИЯ, непризната от официалните банкерски държави днес.
По-долното клипче я предава много точно и синтезирано. Правено е от библейски християнин, който, обаче не може да разбере източникът на злото, по простата  причина, че е закърмен с библията, като "божие откровение". А тя не е! Библейският християнин е в капана на йудео-масонската цивилизация, която прокламира за "изначалие на света" "Египетско-Шумерската" цивилизация.(виж публ. "Семитската азбука на наг(л)ите....")Клипчето дава отлична информация за конспирацията("теза-антитеза-синтеза"), но не дава коректна информация за източникът на духовете на заговорът. Вместо това, типично по библейски, се е впуснало в невежи интерпретации на древната история н човечеството от оскъдната библия, неразбирайки, че злото и "анти-Христът" е сред самите аврамически среди( а не -вън от тях!!), тъй като те търсят материални резултати от "духовността" си. Т.е. - злото на йудеите не идва от Вавилон, а от самият библейски аврамически йудаизъм!! Злото на християните не идва от "езичниците"-АРйани, а от самите семити-йудеи!

Нека да видим на 19:19 мин.... авторът се изненадва, че "Мойсей е изобразен с рога"?... Библеецът счита, че както пустинникът Мойсей, така и змията яхве(якоба/Jacova, прозвище за "израел"). Във всички европейски държави думата "мошеник" иде от "Моше"(Мойсей)!


8. И "господ" каза на Моисей и Аарон:
9. Когато фараонът ви говори и каже: Покажете чудо, тогава кажи на Аарон: Вземи жезъла си и го хвърли пред фараона, за да стане на змия.
10. Тогава Моисей и Аарон влязоха при фараона и направиха, както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред фараона и служителите му и жезълът стана на змия.
11. Но фараонът повика мъдреците и заклинателите и египетските влъхви направиха същото с магиите си.
12. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си и те станаха на змии; обаче Аароновият жезъл погълна техните жезли.
Изход 7

На Санскрит нага(змия) още значи клан, род от Кашмир, родното място както на нагите, така и на йудеите. "Кашмир" е наименуван на Кашяпа, създателят на нагите.(виж публ. " Шива, маха дева ил от мракът" и "Бог е Личност...")


Пътят на "Змията на змиите"("Царят на царете"):


5. И народът говори против "бога" и против Моисей: Защо ни изведохте от Египет да измрем в пустинята? Защото няма нито хляб, нито вода и душата ни се отвращава от този никакъв хляб.
6. Затова "господ" изпрати между народа змии-усойници, които хапеха народа, и измря много народ от Израел.
7. Тогава народът дойде при Моисей и каза: Съгрешихме затова, че говорихме против "господа" и против тебе; помоли се на "господа" да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за народа.
8. А "господ" каза на Моисей: Направи си от мед една змия-усойница и я сложи на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне към нея, ще остане жив.
9. И така, Моисей направи медна змия и я сложи на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше към медната змия, оставаше жив.
Числа 21

Нагласацията на Римският Нов завет към Старият йудейски-за това говорим за библейска конспирацияЧовешкият син трябвало да бъде като Змията!:
14. И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син.
Йоан 3


Аврамическите религии се славят с откритие на "Моно-саундът" на "бог",
но РЕАЛНОСТТА е друга: "Монo"-то е само в левият/ЛЕВИТ(изоставен-"left") канал.
В другият канал се чуват правилният(right) саунд!


Както се вижда, "господ" си праща и маха змии и си назначава помощници на "незмийският божи народ". После- "Индия се кланяла на змията", "езичниците" трябва да се избият и да си живурка "йудейската паплач"?...
"Кундалаकुंडल значи "навивка".
("Кундалини" е в женски род.)
Англ.-coil. Гр.-σπείρα("спира-ла"). Лат.-"spira". Оттук =>"ДУХ"-"spiritus"
За окултизмът е  важна Змията, тъй като тя се асоциира
с ПАДНАЛИЯТ ДУХ в матрицата, който се представя за "бог",
като чрез анонимността и неизвестността активира СТРАХ.
Оттук=>"spine"(гръбначен. стълб) и "spy"(шпионин).
Гърбът е езотеричното място на демоните в тялото ни.
Страхът се активира от надбъбречната жлеза(АД.РЕНА-ЛИН),
който се излива в кръвта и се складира в гърба.
Адреналинът се активира и се излива бързо в кръвта , като "защитна реакция"
на организмът в резултат на страх от физическо неоцеляване в матрицата.
Змийският поглед е хипнотизиращ. "Хипноза"(ύπνος)  на Гр. означава "сън".
ЕТО ЗАЩО, АКО НЕ СТЕ ТРАНСЦЕДЕНТАЛНИ, ВИЕ СТЕ В ПЛЕН НА ЗМИЯТА!


От клипчето:

19:30 min.


"Gnosticism is salvation through knowledge. Гностицизмът е спасение чрез знание.
Christianity is salvation through Christ. Християнство е спасение чрез Христос
"Gnosticism(Greek. γνώση) has always been the primary driver for a New World Order"
Гностицизмът е бил винаги основен фактор за Нов Световен Ред.
----------

Е, ето как като се няма достатъчно По-Знания се говори наизуст!
  • Гностицизмът не е "мръсна дума", но има "мръсен гностицизъм", наречен окултизъм(анонимен и спекулативен дух, който се преструва на "бог", като подчинява чрез СТРАХ, няма аватар в проявеният живот) и който има за цел да задържа живите същества в матрицата, като ги експлоатира. В краят на цикъл ги стресира и ги унищожава(жертва) физически. Познахте ли духът Йахве(Якова, Якоба и Аллахова).
  • От тези "мъдри мисли" също логически излиза, че "Христос е анти-теза на Гностицизмът", и е бил невеж Игнорант(с главно "И")!
  • Също се заключва от тези мъдри мисли, че гностици, като богомилите, са искал "Нов световен ред", след като са противопоставяли на официалната аврамическо-яхувистична римо-библейска църква?... Е, как ви се струва, ако не бяха ги избили църковниците сега щяхте да бъдете роби не на банките на католици и йудеи, а - на "ББ" (богомилски банки)!!!! Сектанти богомилски такива! 
Шизофренията("раздвояване на личността) е характерна за
"МОНО"-тота както Аврам, така и - Моисей.
Поради насърчаването от змията Йах(YHVH) на употреба на интоксиканти
заповедите често имат характерът от вицът на "Вълчо и Зайко в гората"-
"И да си с шапка и да си без шапка -пак ще имат непоряди по служба!"
Всяко "идолопоклонничество"(особено на Телец!!) се забранява,
но небрежно се позволява и насърчава на Змиец -Hebrew-nâchâsh/Sankrit-naga... 


Текстовете, които образуват Стария Завет в Библията, основата на йудаизма и християнството, са били писани след като свещениците левити на евреите са били държани в плен след 586 г. пр. Хр… и ето че отново стигаме до… Вавилон! Според мен терминът „пленничество” е съвсем неподходящ. Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (яхве, йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Каббала, означава „Мъдростта на Змията”. Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан(Ивр. "нагаш"- змия, нага) или Бронзова (медна) змия и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове. Разкопки откриват бронзови и медни символи на змия в едновремешните левитски храмове. Митът за Мойсей и бронзовата змия, поставена върху кръст символизира същата тема. Вавилонците са наследили историите и митовете от Египет и Шумер и сега вече те се проявявали в изопачена форма в текстове, които по-късно стават известни като Стария Завет. „Битие”, „Изход”, „Левити”, „Числа” и „Второзаконие”, които заедно образуват „еврейската” „Тора”, са били написани от левитите, или под тяхно наблюдение, по време или след „пленничеството” им във Вавилон, когато левитите са обединили усилия с мрежата от вавилонското рептилско свещеничество.
Левитите, тези посветени във вавилонските мистерии, измислили цялата история за евреите, за да скрият истината и да създадат жестоко наложена структура на религиозен контрол. Равините продължават тази традиция и днес.
Измислената история в „Изход” е била написана, за да бъде забулена истината за това, което наистина се е случило в Египет и в никакъв друг източник освен в левитските текстове, нито пък и от археологически находки, доказват, че изобщо някога се е състоял такъв „екзодус”. Една от най-големите библейски християни(дето считат, че Христос е в библията!!) е, че днешните йудеи били "сатанисти"(яхувисти), а библейските йудеи били "богоизбрани". И че Христос библейски дошъл да ги направи истински йудеи с "добри"  старо-заветни "християнски" идеи, но видите ли- те станали "лоши йудеи"от ..."сатанинската синагога(сякаш синагогата някога е била божествена?..-от самото си начало е дело на демонът яхве.
Т.е. има една модна тенденция днес в йудео-християнските среди да се оправдават старите йудеи- "ТОРАнистите" и да се нарочва новите йудеи- "ТАЛМУДистите" за автори на конспирацията на нагите днес чрез "Новият Световен Ред".
Т.е. християните САМИ попадат в клопката на асура-нагите, като следват заветът на Христос, като "продължител на заветът на Абрам и Моше).
Магът "Махеш" Моше


Клипчето възразява на фактът, че ЙУДАИЗМЪТ СЕ ЗАНИМАВА С ЧЕРНА МАГИЯ(ОКУЛТНО "ЗНАНИЕ") , цитирам "Моше е бил по-напреднал окултист от египетските маги".


А това по-долното какво е?..

11. Но фараонът повика мъдреците и заклинателите и египетските влъхви направиха същото с магиите си.
12. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си и те станаха на змии; обаче Аароновият жезъл погълна техните жезли.

Изход 7От клипчето пак : 16:20 min.

On a surface, Kabbalism appears to be Judaism. In reality, it is the exact opposite of Judaism. The Kabbalah offers an occult counter-explanation to the revelations of the Jewish prophets and the history of the Israelites.

The Kabbalah depicts Moses as an occult figure, whose purpose was to initiate the Israelites back into the more enlightened and advanced teachings of Egypt.
----------------

На пръв поглед, каббализмът изглежда йудаизъм. В действителност, е точно обратното на йудаизмът. Каббалата предлага окултно обяснение с "обратно значение" на "откровенията на йудейските пророци" и историята на "израелитите"(тука не е ясно кои се наричат "израелити"- преселниците йудеи от Египет в Ханаан(Баалестин) или самите местни жители, които нахлуващите от юг моза-исти избиват и им разрушават и "нарочават" божествата за "идоли", но изземващи техните им функции: Ел(Ал)/Бел/Баал и го слагат за "ел-яху"/"еллох"( по-късно: "ал-лаху"/"аллах")?!

Кабалата описва Мойсей като окултна фигура, чиято цел е да въведе израелтяните(?..кои пак, не става ясно?) назаде в пресветените и напреднали учения на Египет.
===================

Ако "Каббала-та не е успяла това да направи чрез Моисей", то йудаизмът го прави, т.е. излиза, че Каббалата е по-малката змия, а йудаизмът е ПО-ГОЛЯМАТА Змия! А знаем, че Змията е символ на окултизмът*т.е. конспиративното знание за матрицата без Бог, а - чрез паднали духове). Т.е. Мойсей не само, че е "окултна фигура", но НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОКУЛТИСТ С НАЙ-МОЩНАТА ЗМИЯ, ИЗЯЛА по-малките "окултистчета"- "египетските змийчета"). 
На практика - "не Каббала поглъща йудаизмът", а точно обратното- ЙУДАИЗМЪТ ПОГЛЪЩА КАББАЛА.(Каббала е древно Халдейско учение от Месопотамия, имащо корени във Брахманизмът, пренесено от маздийците чрез аккадийците в Месопотамия). Но окултистите- яхувисти, явно са погълнали Знанието в черната си дупка на ТАМАС(невежеството)?...

Змията изяжда змийчетата в кали-йуга
Голямото Зло изяжда малките злинчета....
Между 1967 и 1982 г. когато Израел окупира Синайската пустиня, започва масивно търсене на доказателства за "40-те години", за които се предполага, че евреите са живели там. Какво намерили? Нищо. Поражението на египетската армия в Червено море не е описано в нито един исторически документ и това е абсурдно, ако такова нещо действително се е случило. Гръцкият историк Херодот (485-425 пр. Хр.) е пътувал и изследвал земите и историята на Египет и Близкия Изток и той никога не е чул каквото и да е за цар Соломон, масовото бягство на евреи от Египет или пък за това, че египетската армия е била издавена в Червено море. Нито пък гръцкият философ Платон. Л. А. Вадел (Waddell), владеещ перфектно санскрит, шумерски и египетски изследвал много детайлно цялата тази област. Той заключава: „Няма въобще никакви писмени сведения, нито пък древногръцки или римски източници, за съществуването на Авраам или който и да е от еврейските патриарси или пророци от Стария Завет, нито пък за Мойсей, Саул, Давид, Соломон или който и да е от еврейските царе, с изключение на двама или най-много трима от по-късните царе.”

Брахма- "Издигането на Човешкия Син", според християните
Ананта-Шеша- "Издигането на Змията", според юдеите

Кришна се шегува с Шива, като му подава флейтата Си, а дърпа змията и взема тризъбеца му. Шива не желае и не може да управлява така, тъй като той не отвъд матрицата. Шива се свързва именно с окултизма или още-иманентността(всепроникване в матрицата). Шива не е джива!
Змията и Тризъбеца(Жезъла) са 2 аспекта на едно и също биологично битие
-"плодовитост/смъртност";


Генерален извод за Знанието:

1)   Целта на Трансцеденталното Знание, достъпно за всички чисти по сърце, е Кришна чрез Брахма.
2)    Целта на окултното(скрито) знание, имащо за цел корист, е многоглавата Змия Ананта(букв. "Безкрайна").
Йао(Йахова, Яхве)
Всъщност, думата "съ-знание"(con-science) се определя от знанието(science).
Съзнанието е симптом на душата. Съзнанието е локацията(лока), която обитава душата.


"Тотем и Табу"Кошчей("змей-горянин") застъпен в руския фолклор

Водните архетипи илюстрират еволюцията на аврамитските патриарси.
Етимологията на думата "евреин" е "този, който пресича водата"
Hebrew - Habiru, съдържащ корена "ap/ab"- "вода".
От халдееца Аврам, през египтянина Мойсей(женен за етиопка),
та се стигне до галилееца Исус "Христос".
Авраам пресича "Двуречието"(Месопотамия),
Мосей(значещ "извлечен от вода") разцепва Червено море,
та се стигне до ходещия по водата рибар Исус от Назарет,
за който "Откровението на Йоан" 21:1 свидетелства,
че "видял нова земя и ново небе и..... вода вече нямаше".

Христос е на Брахма-лока вече.......
Миграцията на душата на абиру(апиру) във водната/апас таттва в Кали-йуга