петък, 31 декември 2010 г.

Сричката "ОМ" ("АУМ")

"Аз Съм сричката ОМ"




Какво е смисловото графично и  букво-звуково значение  знакът и сричката "ОМ", чиито корени са Трансцедентални? .........
Абрахамските религии(в частност йудео-християнството) е взаимствало  за своето "АМин"(Amen) от Египетското "АМон", "АМун", чиито корени са в Санскритското "ОМ"("АУМ").




I.  Графично значение:
WAKING, SLEEPING, DREAMING, BLISS -4 ОСНОВНИ СЪСТОЯНИЯ НА СЪЗНАНИЕТО....
КАКТО EATING, MATING,SLEEPING, FIGHTING-4 ИНСТИНКТА, КОИТО ОБЕДИНЯВАТ ЖИВОТНИТЕ И ЧОВЕКА. ТОВА, КОЕТО ЖИВОТНИТЕ НЕ МОГАТ ДА УСЕТЯТ Е ВРЕМЕТО И БОГ, СЪОТВЕТНО-DREAMING AND BLISS/BLESS YA/!



Точката, Кръгът(несъвършенна точка) и дъгите описват душата във Времето.
Всяка една стереометрична фигура в пространството или геометрична фигура в равнината са несъвършено описание на движението на душата във Времето(+Пространството) и Отвъд него.
Единствено отворените дъги и точката описват дейстителното състояние на движението на душата.
Дъгата на Илюзията е Полумесецът. Той има двойнствена функция(както самата Луна и Материя). Предствялва както за-щитен пояс за Трансцедентът отдолу-нагоре, така и пропусклив инструментариум за Осъзнаване на Трансцедентът отгоре-надолу в дъгите на отделните видове съзнания.

Самата дъга на илюзията представлява ВЕЧНОСТТА.
  • Ако я разледаме с долните 3 дъги(видове съзнания и вери, съобразно 3-те гуните на матер. природа) заедно и БЕЗ точката това представялва безконечните цикли на пре-повтаряемост в материалният свят.
  • Ако я рзгледаме заедно с точката, това това е Трансцеденталният свят, който също е вечен, но БЕЗ ЦИКЛИ.
Самата дъга на илюзията(Полумесецът) представялва Времето, Спиралите("спирала"-"spiral" идва от "дух"- "spirit", Духът. Асоциира се с Господ Шива.)
За това Господ Шива има трансова, или полу-трансцедентална позиция спрямо Трансцеденталният Абсолют Господ-Бог Кришна.

Господ Шива отговаря за гуната на Невежеството, НЕСЪЗНАВАНОТО- ТАМАС.
В тази гуна душата джива-атма има позиция еквивалентна на атомът от мъртвата природа.
В това състояние душата минава след прераждане в Утробата на Вишну- "U-Terra", Uterus.
Всички паднали душИ, които не са осъзнали Абсолютът попадат в  Утробата на Вишну за ново раждане в матрицата. За това отрочетата имат още трансово съзнание- те спят сън без сънища - в не/без-съзнаване.
След определен период те си при-помнят своят опит от предните прераждания, натрупани в под-съзнанието чрез Астралното съзнание, умът и гуната на страстта-раджас-сън със сънища.. Това състояние може да се задълбочи до състояние на гениалност на деви и демони.
Дъгата на сън със сънища се нарича "Сънят на Вишну" при Сътворението и завършва с Дъгата на Дълбок сън без Сънища след КОШМАР, предизвикан от Разрушаването(от Шива или Кали в "Нощта на Брахма" в Утробата на Вишну).

Будното съзнание няма нищо общо с Гениалността("Гениалността" е в резултат на натрупана добра карма  от прераждания на душата в Астралът, съзнанието на сън със сънища).
Будното съзнание е насочено към изчистване от Астралният свят до неговите най-висши нива, без обаче да преминава още в Трансцедентът. Асоциира се с Брахма и Будха-съзнание.
Краят на Будното съзнание(Сатва гуна) остър, така както са остри двата края на Дъгата на Илюзията- Духът. "Тясната порта" към Трансцедентът.

В юдейската библия многократно е заявявано, че сънотворци, гадатели и врачки, които противоречат на племенната доктрина на Дух Йах(Аллах) ще биват избивани публично с камъни. Това, само по себе си, не вещае по-висше съзнание от Астралното, напротив - по-низшото му състояние ТРАНСОВО, сън без сънища, подобно на състоянието на атомите на материята. Дори юдейските "пророци" не отиват по-надалече - те започват да си мечтаят за "съвършенно астрално битие"(без цикли), което само по себе си е фантазия(илюзия).
Единственият представител на Будното съзнание в Абрахамизмът е Господ Исус Христос. Той, в нощта на Предателството Си от Юда, на 3 пъти заварва своите ученици да спят в Градината на Маслините(Гетсиманската градина), нищо неподозиращи за съдбата на своят аватар-гуру, който, в Своите молитви на будност, е толкова интензивен, че чак се потял постоянно...
"Глупецо, тази нощ ще изискам душата ти, а това що си приготвил чие ще бъде?” Лука 12:21
Астралното съзнание постоянно отлага и забавя реализацията на Истината и Богът. За това, то се оприличава за глупец, който крои планове без Кръчмарят("Кръшнарят"). То затъва все по-дълбоко трупайки негативна карма, прераждание след прераждание.....


Будното съзнание се характеризира с английската дума  "vigilance" -"бдение" , а Санскритската съответка е "Видйа"("Знание"). Българският глагол "виждам", латинският "vedere".
Бдението не предствлява "очакване в страх"(от някакви събития в матрицата и циклите), а -концентриране в ТОЧКАТА на Абсолютът- "Дхйана-йога", състояние на съзнание отвъд циклите в матрицата.



Точката и дъгата на илюзията се презентират от "бинду" мудра.
 Ауро-бинду- "Златна Ваикунтха".
"Бинду" значи "Точка" на Санскрит.

















Адреналинът от надбъбречната жлеза е всъщност опит от 3-та чакра-волята, властта и войните и егото. Егото създава МНОЖЕСТВЕНОСТ В МАТЕРИАЛНИЯТ СВЯТ. Поради грешно разбиране на екзистнцията индивидът става его. Матер. живот РАЗДЕЛЯ ХОРАТА. Не е вярно, че 'смъртта събира хората': зависи от съ3нанието им. Трансцеденталният събира индивидите като душИ чрез СВРЪХ-ДУШАТА. ТОВА СТАВА ОТ 4-ТА ЧАКРА НАГОРЕ ДО 7-МА. БЛИСС/ПРОСВЕТЛЕНИЕ/ СЕ ИЗПИТВА ЧРЕЗ 7-МА ЧАКРА.

Първите 3 чакри са ЖИВОТИНСКИ. 4-ТА ЧАКРА Е ЧОВЕШКАТА, А ГОРНИТЕ 3-СА НА БОГОВЕТЕ.

Bliss - “a transcendental state of superior calm including within itself the consciousness of a great expansion and that of ‘all in One and One in all.’” When that sense of ego, of separation, melts away, a feeling of total connectedness, of no sense of a “me” separate from all of creation descends, that is bliss consciousness.

...
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
And she's buying the Stairway to Heaven

1971, lyrics by Robert Anthony Plant


II. Букво- звуково значение:


ОМ" се състои от 3-те букво-звука : "АУМ"= "AUM".
Латинската азбука е на основа на руническите знаци, които са произлезли от ВЕДАическият Санскрит.
Дифтонгът в някои Индо-Европейски езици "AU"  да се произнася "О" идва от ВЕДАическият Санскрит.
Всъщност, Дъгата на Илюзията, разгледана от гледна точка на Трансцеденталната Вечност(без цикли) е именно "О"

AUM от гледна точка на материалният свят

"А"- Начало, Раждане, Сътворение.

Това е Брахма, Изначалният Съзидателният  Горен, Северен(Източен) Огън .
Произходът на Латинската буква "А", като изначална и първа идва от руничeските знаци, чиито смисъл е заложен от Ведаическият Санскрит. Но днешните намерени рунически знаци, също маркират периодът на упадък от Брахма от а-сурите. Смисълът на АУМ съобразно днешните руни също е изкривен, но дава препретка към Божественият смисъл от ВЕДАическото сакрално буквово-символно писмо.
Смисълът на "АУМ" съобразно днешното известно нам руническо писмо е:
"Бог(А-сура) - Бик(Вода) - Човек"   
(В Романските езици "човек" е "омо"(homo) а на румънски си е направо "ом". В Румънският език откриваме и думата за "змия"- "bala-ur"-"силата от Вишну")
(Т.е. "падналите деви/анунаки са сътворили от вода и бик човекът" - препратка към Шумерските анунаки/нефилими и Господ Шива).
Съобразно Готическата азбука, разбираме подмененият смисъл на AUM : "Ansuz" - "Uruz" - "Mannaz".  
( Виж публикацията в този блог "Брахма- Арйанският Дев" ).


Какво означава "А"?

От изначална горна точка("бинду") наблюдаваме експанзия, разширение, еманация надолу, като двете оси са отворени и не свързани или успоредни(за това са оси, а не- отсечки!!), което показва процесът във Времето, но една хоризонтална формира геометрична фигура-Триъгълник, която е символ на Огънят. Продължаване на осите надолу и оставане на триъгълникът горе указва, че това е ГОРЕН ОГЪН.("Горен" за Северът и "Огън" - за Изтокът) Всъщност думата "горя" идва от посоката "горе", както думата "гора" на Славянски значи "планина", което е пак "горе". Думата "гора"  идва от Санскритската "gAU.Ra"( на санскр. "Млечно-Бяло Злато", Платина).
Думата "Огонь" идва от Агни, тамастичният огън. Всъщност червеният лотус е символ на тамастичнитят огън, асоцииранс архетипа Овен-1. В началото Брахма седи на бял лотус и за това Брахма се асоциира с Водолей-11.
"Лотус" на Санскрит е ПАДМА, символ на Развиващата се Галактика( от гр. "Млечен Път"), и ВЕДАическата космогония е описана в ПАДМА-Пурана.

Върхът на "А" и Горният Триъгълник е Кришна, а "А" е Брахма, Първата Му Експанзия в материланитя Космос.(Температурата е най-висока на Върхът на Пламъкът, а Кришна в Бхагавад Гита 7:9 казва, че Топлината на ОгънятВ Бхагавад Гита 10:33 Кришна казва, че е буквата "А", тъй като Материалният свят произлиза от Трансцеденталният, а в Трансцеденталният свят буквата "А" от "AUМ" е Кришна. В материалният свят "А" е Брахма.



U- Поддържане, Живот, Нецикличност

 

Какво означава U(V) ?
При Римляните това е една и съща буква с тези два знака.

Същата тази изначална тока на Сътворението се явява и У-стой, Опора на малката душа(джива-атма)при експанзия на и материалният свят в безкраят. Докато "А" се явява Съзидателен Огън, творящ Мъжки принцип, то U(V) се явява приемствен охлаждащо-мек ЖЕНСКИ воден принцип. U(V) не е ледената режеща вода, а хладко-приятната, балансираната (дори самото U е модификция на V е желание да няма режещи повърхости, а всичко да е заоблено и плавно). За това U(V) е мъжкият Трансцедентален Вишну и Трансцеденталната Му Утробата("У-торба") , която приютява ВСИЧКИ душИ без грубо-материални тела, независимо каква карма имат. Асоциира се с последният и най-висшият Лунен архетип - Риби. Вишну е мъжки дев, най-висшият дев от архетипите, но е женски воден(хладък) принцип. Него го е "запалил като свещ" в материалният свят Мъжкият Трансцедентален огън-Кришна. Вишну е поддръжникът на животът, НЕ САМО В МАТЕРИАЛНА ФОРМА. За това той има Трансцедентлна Утроба- "U-Terra", където всички душИ(дживи) са равни в своята екзистенция, тъй като са в махат-таттва, не-съзнавани, без-съзнавани в състояние еквивалентни на атомите на мъртвата материална природа.

Двете оси не формират някякъв отрязък от фигура(както става при Кали, деструктивният материален женски принцип-триъгълник, насочен с върхът надолу), което определя мекият и безкраен характер на Вишну и неговата безусловна подръжка както на знаещите, така и на невежите душИ, без оглед на тяхното временно състояние на съзнанието, Вишну се опитва да ги придвижва еволюционно чрез приютяване в Утробата си и "зануляване на паметта" за изчистване на низшите страсти  при следваща инкарнация в проявеният материален свят.

Кришна казва, че е не само Първоначалният Баща, но и Трансцеденталната Майка(Вишну), докато материалната майка е Майа, да не се бъркат двете!!
"Аз съм бащата, майката, поддръжникът и прародителят на тази вселена." 


M- Край, Трансформация/Прераждане, Цикличност

Какво означава "М" ?

Докато А и U са гласни и формират експанзия, принадлежаща към Слънчевият култ за "Вечност в матрицата", то "М" идва да прекъсне тази вечност в матрицата и да я оформира като "цикъл", т. е да затоври кръгът "О".
"М" е съгласна е загатва за тленност, разрушаване и ТРАНС-ФОРМ-АЦИЯ но- ПАК В МАТРИЦАТА!!
"8" е "усукана 0"(или- двете допрени нули).

"М" означава трасформация, но и ре-генерация, но на по-ниско ниво. "М" означава "У-плът-няване". Играта се повтаря, но става по-груба- развиване на Галактиката и низходяща спирала.

"М" е Шива като Рудра и майа като Кали(Маха-Майа).
Някой шайви и майа секти твърдят, че Шива е Богът, а не Кришна. Но това не е вярно, тъй като Кришна само предоставя на ШиваКали) чрез Утробата на Вишну НОВА МАНИФЕСТАЦИЯ в матрицата, тъй като Върховният Бог удволетворява всички желания.
Така ШиваКали) никога не дават освобождение, въпреки, че "завършват" цикъл.
Шива и Кали са въвлечени в игра на гуните и  цикли от пре-раждания в проявеният материален свят("самасара") чрез Трансцеденталната Утроба на Вишну....

Кога "умира" клетката? Клетката не старее а - се дели. Чрез това деление тя се приближава до смъртта си. По същият начин е и Галактиката- Централната и точка -"Галактическото Слънце"(Брахма) се дели и в периферията си тя е достигнала своят макисумум от деления и умира(поглъща се от пра-лайа и черната дупка).
Така и е с точка "А"(Брахма): Чрез делението си Брахма се прилближава до смъртта си - точка "М", който е Шива.
"М" се появява да отсече циклите, като трион. "М" е благодарение на Марсовият(плодовитост/смъртност) характер на първата и най-примитивна раудра на Шива, асоциирана както както най-низшият дев-Агни("Овен"), така и със първородният син на Шива- Сканда-Картикея- "Арес-Марс".
"Слънчевата страна"(проявената в материалният свят) на Марс управлява Овен, а "Лунната", (непроявена, но латентна в махат-таттва състояние в Утробата на Вишну), страна на Марс управлява Скорпион.

За това "М" е както разрушителният огън - земен и подземен "Агни", така и водата, станала лед-медитиращият сред ледници Господ Шива. Както и неговият първореоден син Сканда(Марс), който язди паунът, символ на 'себе'-то, като вледенена, вкаменена душа- фалшиво его "ахам". Благодарение на фалшивото его душата се преражда в матрицата.
Както и разбира се Кали, Великата Илюзия, която е под смесеното влияние на гуната на Шива-Тамас и гуната на Брахма-Раджас.




Дурга, инкарнация на Майа и Кали, е АСТРАЛНОТО съзнание, тъй като язди звяр, животинската същност(Съзнание-Сън със Сънища). Докато съпругът и- Шива, като висш йоги, медитира върху кожата на същият този звяр, но не дава Освобождение от материалният свят и циклите прераждания в него-САМСАРА. Това е т.нар. ТРАНСОВО съзнание- Дълбок сън без Сънища, асоцииран с Утробата на Вишну : U-Terra, Uterus.


Докато Шива е само в гуната на мрака-ТАМАс или Сън без Сънища - Трансово съзнание на атомите на скалите, Дурга е в гуната на страстта, РАДЖАс, Сън със Сънища, то КАЛИ е под смесеното влияние на Тамас и Раджас гуни.

Заблуждаващо е мненнието на майа-вади-сектите(примерно "сахаджа-йога") , че "Събуждането на Кундалини-шакти"("Вдигане на Змията", идва от Санскр. "kundala"= Англ. "coil" - "навита спирала", "серпентина") било "Будно-съзнание".
Кундалини-шакти е АСТРАЛНО-съзнание- сън със сънища.Maya/illusion is a servant of serpent.



Богът(Кришна) е над такъв вид енергия,
 като танцува на главите и !



Докато Вишну е мекият лунен принцип, "женственият мъж"(мъж с доминиращи архетипи Риби или Везни), то Кали и Рудра, са съответно- жена и мъж с доминиращи архетипи на Марсовите Скорпион или Овен- "мачовците-бабаити" .

Това е така, защото от тях се иска да завършат цикъл с материални резултати на всяка цена- Времето не чака и, иначе милостивият Господ Шива, е безмилостен!





Звукът "Б"(на Брахма в Материалният свят) е "горно затваряне на У-ста-та" при манифестация от вътре на вън- екстроверция.
Взукът "В"(на Вишну в Материалният свят) е "долно затваряне на "У-ста-та" при манифестация на отвътре на вън -експтроверция.

В Българският език предлозите "у" и "в" са взаимо-заменяеми, навлзели през Славянският език.
В Латинският език знаците "u" "v" са взаимо-заменяеми.

"У" единствено стеснява "О"-то, като приемствена(интровертна) "тясна порта".
Единственият звук, който "приема"  от вън на вътре с "пълно затваряне на У-ста-та" е "М".
Звукът "П" също затваря устата напълно е "отдаващ" отвътре на вън навън  екстровертен звук.

Всички съ-гласни са Лунен, женски принцип,
a всички гласни са  Слънчев, мъжки принцип.

В Шумерският, Иврит и всички Дравидо-Семитски езици липсват гласните букви, а присъстват съ-гласните. Споменяватo на името на Богът е забранено и се пази в тайна,
докато в Арйанскiте езици името на Богът се въз-пява(chant, canto), мантрува.

Брахма    А
Вишну     U
Шива        M


Б, В и Ш са съ-гласни тъй като формират "Троицата" за материалният свят,
но истинските им Трансцедентални изначални звуци са, съответно,
А, У и М - КришнаРадха и джива-атма.
Единствено, индивид-дуал-ната душа: джива атма,
 понякога е склонна да се отдава на Материалният свят и упада в него.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Докато в Mатериалният свят "AUM" се презентира от "Брахма-Вишну-Шива", то
в Трансцеденталният свят, който е пред-начален на материалният,
 "AUM" се презентира, съответно, от "Кришна-Радха-джива(индивидуална душа)".




"АУМ" датира от континента 'МУ'
(на лунните шайви):


Монгол/Могул идва от континента "МУ" в Пасифика- империята на (Шива-Рудра)
Елементи на знака "АУМ"- на върха е ОГНЕНИЯ ТРИЗЪБЕЦ/трисула
(като "Ultimate Reality"/trans-dent/transcendent)
Виж още публ. "Шива, маха дева ил от мрака..."
Думата "смугъл"(тъмен) идва от мугул/монгол, производни - smuggle(контрабанда, сив гешефт)
Друго значение за "могул" дава препратка към Шива- от "могила"(анг. mound) и официалната религия -шаманизъм- "шаман"- Шива-ман,  в Сибир("Сива-ир"-"земята на Шива")
"Монгол" идва от "мангала"मंगल(планетата Марс на санкр.)- за войнстващ и агресивен дивак,
но буквално означаващо "екстаз"..
Знамена на най-голяма империя по територия някога на Земята- тази на турана-МУанец Джингис к(х)ан
Начало на миграцията на тураните- континента "МУ"
Велика Уйгхурска Туранска(тюркска) лунна империя на Шива-Рудра
СВЕЩЕНО ЖИВОТНО - КОНЯ И ОРЕЛА



Стилизиран флаг на Монголската Империя-ОРЕЛ, който е ТРИЗЪБЕЦ/ОГЪН
Това е стилизирано представяне на ПОЛУМЕСЕЦА(мерене на времето КАЛА)
Буквата "М".
                           
Логото на Монголия-ТУРАН(санскр."тура(н)га"/तुरंग-"кон")
Елементи на знакът "АУМ"
(Монголска империя, наследница на
Великата Уйгурска Империя от потъналия континент "МУ" в Пасифика,
миграция от Източен Сибир чрез империята на Джингиз кхан
към Средна Азия и подМУ-ански империи
на извратен кашмирски шайвизъм(аврамитски ислям) като
Могулската империя в Индустан, Селджуките в Персия и
Отоманската империя към Анадола)

(ЗАЩИТНИЦИ с/у АГРЕСОРИ)


Флагът на Монголия
(елементи на знака "АУМ")
Флагът на Хазарския кагант
(хазарите са тюрки-хаплогрупа- "N", но с юдейска вяра)

Креста на Украина
(стилизиран Тризъбец/Орел/Огън)

Украина е в беда защото е под робство на лунни турани!!!

Креста на Отоманската Империя
(елементи на знака "АУМ")
Турките са вид номади, идещи от
санскр. наименование за кон- "туранга"(तुरग)


Модифициран флаг от Кемал "Ата-тюрк" за съвременна(ционистка) Турция
(звездата символизира тризъбеца/огън, лунния сърп за мерене на времето,
както и кучето/чакал-придружител на Кали)